2016. november 24., csütörtök

Jön az új Hupikék Törpikék 3D animáció a mozikba!

Ha valaki szereti a törpöket, de nem szerette 2011-es és 2013-as mozifilmjüket, akkor ezt imádni fogja! Jön ugyanis egy új, Hupikék Törpikék 3D animációs mozifilm, amiben az előző két filmmel ellentétben nem lesznek élő szereplők. Az új, 2017-es animáció a klasszikus Hupikék Törpikék mintájára készül, azaz a helyszín Aprajafalva lesz benne a modern világ és a metró helyett.

Az új animáció a törpök saját környezetében lesz, nem lesznek benne emberek!
A Hupikék Törpikék egynépszerű rajzfilm, amin az én generációm felnőtt. Egyike azoknak a meséknek, amik a televízióhoz szögezett minket az olyan klasszikus mesék között, mint a Süsü a sárkány, a Pom-Pom, a Tom & Jerry, stb. Az ilyen mesék címadó dalának szövegét mi kívülről fújtuk gyerekkorunkban, és biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki még most is végig tudja ezt:

"Magas hegyek mögött, hol a tenger hupikék, ott laknak ők a törpikék. Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk és mindig vidámak vagyunk.
De a törpök élete nem csak játék és mese! Hallottál már a gonoszról? A csúf, kopasz Hókuszpókról?!
Szegény Hókuszpók mindig mellé fog, aztán persze, mérgesen morog. Nótata, Törp papa, Hami, Tréfi, Törpilla, Ügyi, Duli-Fuli, Okoska... Mi vagyunk az icikék, mi vagyunk a picikék, a Hupikék Törpikék!"

De sajnos a mai mesék már messze nincsenek ilyen aranyosak, mint az egykori fabulák. Véleményem szerint ma kétféle mesét különböztetünk meg. Az egyik a Teletubbies féle borzalom, ami szerintem nem gyerekeknek való, hanem hülyéknek. A másik a modern animáció, ami viszont nagyon szórakoztató, de a kicsik nem értik, mert inkább felnőtteknek való.

Modern Hupikékek


Elvileg az utóbbi közé sorolható a néhány éve készült a Hupikék Törpikék 3D élőszereplős mozifilm is, de olyan butácska lett, hogy szóra sem érdemes. Csak a cukiság volt benne értékelhető és inkább csak kíváncsiságból néztem végig, mert kíváncsi voltam, hogyan kelnek életre a 2 dimenziós, kék törpikék. Aranyosak voltak, de a sztori... szóval a film felejthető! Nyomába se ér a régi rajzfilmnek!

Az ilyen feldolgozásoknál nem csak a grafikai minőségre kellene összpontosítani, hanem a történetre is. Én állítom, hogy a 80-as években vetített rövid, 2D-s rajzfilm epizódok izgalmasabbak voltak, mint a film, amit az animációs Hupikék Törpikék gondolata köré kényszerítettek. De az animációnak folytatása is volt, Hupikék Törpikék 2. címmel. Azt már meg sem néztem!

Pedig a Smurf rajongók nagyon várták a filmet, egy andalúziai falucskában pl. a bemutató tiszteletére rendezett törpös események mellett  teljesen hupikékbe öltözött a falu! A lakók a hagyományosan fehérre meszelt házaikat egyszerűen kékre mázolták annak reményében, hogy a falu a Hupikék Törpikék rajongók zarándokhelyévé válik. Ehhez összesen négyezer liter hupikék festéket használtak fel.

A Hupikék Törpikék falu; Júzcar. Fotó: manuelfloresv
Szintén a film megjelenését várva a Nemzetközi Törpnap keretében egy hupikék Guiness rekordkísérletre is sor került, amely az alábbiakra tett kísérletet: “Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyen, 24 órán belül”.

Remélem, ez az újfajta, a klasszikus Hupikék Törpikék mesét követő animáció beváltja a hozzá fűzött reményeimet! A legfrissebb "hupikék hírekről" olvasni és az új, ígéretes előzetest megnézni a mozinézők weboldalán lehet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése