Loulaki

Egy csodálatos görögországi üdülőhely által Görögország immár a végzetemmé vált, s vele együtt a kék színbe is beleszerettem. A görögországi kék-fehér színek eredete a kezdetben csupán fehérre meszelt házakkal indult. A házak festése azonban olyan fényesre sikeredett, hogy visszaverte a tűző nap fényét, így gyakran okozott fejfájást a helyieknek. Erre a problémára jelentett megoldást a Loulaki, amely akkoriban egy minden háztartásban megtalálható tisztítószer volt.

A kék színű port belekevertek a fehér festékbe, ezzel megtörték a házak vakító fehér színét. A hagyományos görög kék-fehér épület festés máig a loulaki kékkel történik, ám a loulaki (λουλάκι) jelentése valójában: indigó, vagyis a fehér házak zsalugáterei, a görög templomok kupolái mind egy "indigó" nevű tisztítószernek köszönhetik indigó kék színüket.

Ennek a színnek és a kék minden árnyalatának szeretném szentelni ezt a blogot, hogy megmutassam, milyen csodálatos a szín, amely bolygónk több, mint 70%-át borítja, s amely légkörünk, és égboltunk által a mi hangulatunkat is nap mint nap beszínezi és jobbá teszi...

Ha bármelyik bejegyzéshez hozzáfűznivalód van, ne félj megosztani velem a véleményed, örülök a hozzászólásaidnak! Ha pedig kék termékedet szeretnéd rajtam keresztül bemutatni, keress meg privátban, a képernyő jobb oldalán található űrlapon keresztül!

Remélem, tetszeni fog, amiket olvasol!

Loulaki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése